experience

Beleving

Puick is een concept dat zich richt op het ‘genieten en beleven’ in de winkel. De sfeer wordt bepaald door het gebruik van veel hout, planten en natuurlijke producten. Ook in het gebruik van producten willen ze innoverend zijn. Net even andere een frisdrank of net even anders het eten presenteren.

Voor de winkel staan willekeurig geplaatste ijzeren en houten bakken met planten er in.

Het geeft een rommelig maar huiselijk effect. Een krijtbord met de tekst: ‘ je partner heeft gebeld, je mag alles kopen!’

de winkel is gevestigd in Breda, een mooie niet al te drukke straat. zo komt het concept goed naar voren. Wanneer je binnen stapt sta je op een donder grijze vloer met daarop houten en leren meubelen. Er staat geen een hetzelfde meubel in de zaak, Overigens is alles in de winkel te koop, dus ja ook de meubels. Deze kan je bestellen en waarna ze handgemaakt voor je worden gemaakt. Voor het raam hangen schommels waarop je kan genieten van je eten en ondertussen mensen kan spotten buiten. Achter de bar stond een spontane vrouw. Ze was het enige personeel. Hardwerkend, zowel kok als bediening. Ze toonde liefde voor haar vak.

De huisstijl van puick is heel nonchalant beschreven. Ze houden van eerlijkheid, zowel in de producten als in de omgang met de consumenten.

De waarden die het bedrijfje vertegenwoordigen zijn: authenticiteit, eerlijkheid, puur en samenhorigheid.

Mijn eerste indruk van puick , was niet zo zeer positief dat ik er graag wilde eten. Het oogde voor mij een beetje rommelig. Toch trok een vriendin mij mee naar binnen toe. Ik ben blij dat we daar uiteindelijk zijn wezen lunchen. Eenmaal binnen was de sfeer meteen optimaal. De eigenares was heel enthousiast. We hebben even met haar staan kletsen. Bij het raam kan men plaatsnemen op schommels i.p.v. stoelen. Dit geeft een memorabele beleving. Tenminste, de beleving die ik daar beleefde, zal ik niet snel vergeten.

Net als de producten die er te koop zijn. Er 12231205_765552606882985_1845862887_nwaren producten waar ik nog nooit van had gehoord. Zoals cake in een blikje, een soort sardientjesblikje. Bovenop zat een lontje, om het aan te steken. Leuk voor een jarige. Zelfs de soda die ze verkochten, waren drankjes waar ik nog nooit van had gehoord.

Al met al een Memorabele beleving. Ik zal Puick niet snel vergeten. Het gaf me een gevoel van rust, een plek waar je niet let op de tijd. Waarschijnlijk kom ik binnenkort een keertje terug!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s